shadou


Brumlou do Španělska 2010

01.10.2010 14:14

Malé ohlédnutí z cesty do Španělského městečka Lloret de Mar
vstupte prosím a koukněte na pár střípků z cesty

Obrazek

 vzdálenost Kolín - Lloret -1739 km (od baráku k Hotelu)
ČR-Německo-Francie-Španělsko
po dálnicích ,pohodovou jízdou + přestávky za 18 hodin

nikam sem to nehnal a jel opravdu dost pod povolenou rychlostí
plán přestávek je hloupost ,mám hlad,potřebuji na záchod,bolí mě ruce-nohy-zadek, zastavím a je to.Uvažoval sem o jednodenní zastávce v okolí Lyonu ,ale nakonec se jelo na jeden tah.
podrobněji  : Kolín-Praha-Plzeň-Rozvadov-Norimberg-Mulhouse-Bourg en Bresse-Lyon-Valence-Nimes-Narbonne-Perpignan-Girona-Lloret de Mar
pokud pojedete v Německu hodně rychle na úsecích ,kde není omezená rychlost a všude jinde na hranici povolené, dá se to ujet za 14 hodin . Já neměl tak na spěch ,tankoval sem,odpočíval ,chodil na záchod ,jedl a kafe taky bodne.
Při odjezdu jsem měl zpoždění proti plánu 7hodin a tak jsem jel ČR a Německo v noci. Do Francie se přijelo nad Ránem a valnou část cesty na Jih se jelo ve dne,ale nám to zase tak moc nevadilo. Krajina je i v okolí dálnice překrásná a je pořád na co koukat.
Mimo ČR je po trase opravdu hodně možností na zastavení,parkoviště jsou na úrovni WC,posezení, tekoucí voda. Všude poměrně čisto. Ceny PHM se mění a nemá cenu psát za kolik kde mají benzín či naftu. Je pravda že ve Francii je PHM drahé vždycky a v Německu se cena dostane nepatrně nad naše ceny, záleží na kurzech Dolaru vůči Euru. Moje rada je snažit se natankovat co nejvíc ve Španělsku .Cena je lepší než u nás a palivo je kvalitní.

Na cestu si připravte dálniční známku ČR ,dálnice ve Francii se platí stejně jako Španělské dálnice na mýtnicích . Aktuální cena se dá zjistit na  https://www.viamichelin.co.uk/htm/hme/Homepage_lite.htm

zadáte odkud a kam pojedete a zobrazí se kompletní trasa ,jaké jsou další možnosti tras, cena poplatků atp.

škoda jen že není v češtině. Může vám ale pomoct Translátor v prohlížeči nebo na webu

naševozidlo na cestu

BMW E34 525iAT


Omluvte kvalitu některých snímků ,hodně jich je děláno přes okno auta .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 

—————

Zpět